Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Luxusmárkák csatája zajlik Füreden

Egyes becslések szerint: egy-egy nyári hétvégén, több milliárd forint  autócsoda gyűlik össze Balatonfüreden. Megnéztük, milyen márkák vonultatták fel flottáikat a tó partján akkor, amikor éppen a legnevesebb vitorlásverseny zajlott a városban.  Az Audi és a BMW már régen a Balatonon harcol a vásárlók kegyeiért. Idén azonban a Jaguár, a Land Rover és a Maserati is bevetette zászlóshajóit Füreden. Sőt, a Suzuki is egy egész flottát küldött luxusmárkák ellen, hogy legújabb típusa észrevehető legyen a tízmilliós autócsodák között.

 A vitorlásversenyt az autós cégek is támogatják

A csütörtökön kezdődött el a Kékszalag, a Magyar Vitorlás Szövetség legnagyobb versenye, amelynek egyik fő támogatója az Audi. A verseny ideje alatt, több tíz-, néha százmilliót is érő hajók mellé, a német márka is felvonultatta legújabb modelljeit. Ezen a hétvégén azonban több más autós márka is ott van Balatonfüreden. Ők azok, akik az új Audi Q7 ellenfeleként tartják számon járgányaikat. Ilyen például a BMW, amely szinte hetente küld flottákat Füredre, hogy elnyerje a potenciális vásárlók kegyeit. Ők főként a vitorláskikötőkben keresik a vevőiket. Újabban feltűnt a  Jaguár és a Land Rover is a Balatonon. Néhány hete a szívsebészeknek tartott konferencia résztvevőinek vérnyomását nyomták fel a két márka legújabb modelljeivel. Ezzel párhuzamosan egy Range Rover Evoque is trollkodik a BMW és az Audi felségvizein. Sőt, az autót becsempészték a Harley Davidson fesztiválra is.

Van, aki egy kicsit túlkompenzál

A két német márka szépen megkoreografált eseményeiről ez az igazán tetszetős autó vonja el a bámészkodók figyelmét. A Range Roverre Picasso képeit rajzolták, amellyel a  katalán festő füredi kiállítását reklámozzák. Az autó átfestéséről még videót is készítettek a szervezők. Az angol márkák mellé felsorakozott Maserati is. Igaz a kiállított autót nem valami nagyvonalúan alították ki. Egy szűk, néhány négyzetméteres placcon, kordonnal elválasztva csodálhatták meg csak a járókelők.

Beszorítva: nem voltak nagyvonalúak az olaszok sem

A füredi kikötőben most ott van a Suzuki is, meglehetősen nagy csinnadrattával. Öt új autót is felsorakoztatott az ugyancsak ott parkoló Q7-el szemben. A Suzuki komoly zászlóerdővel is beborította a partot. Némileg túlkompenzálva a luxusmárkákkal szembeni komplexusát.  A Land Rovernek annyira nem tetszett a parti sétányon túlburjánzó zászlóerdő, hogy a partról elhozta autóit és a környék talán legdrágább szállodája elé, az Anna Grand Hotel elé vonult vissza flottájával.

 Így néz ki Picasso Range Rovere

Az ország leghíresebb vitorlásversenye ma ér véget, az autók többsége azonban marad a hétvégére is, ezekben a napokban tízezrek látogatnak Füredre. Ráadásul az igazi nyár még csak most kezdődik, a következő hetekben újabb autós erődemonstrációk várhatók a Balaton partján.

A Jaguár nem ment a tömegbe

0 Tovább

Ilyen még nem volt!olcsó süteménnyel és drága autókkal reklámozzák Picasso kiállítását

Egymás után két Picasso kiállítást rendeznek Balatonfüreden. Az elsőt ma zárják, holnaptól pedig a katalán festő újabb képei lesznek láthatók a Vaszary Villában. Ilyen, több részes kiállítást még nem rendeztek máshol. Az ötletnek köszönhetően kétszer annyian utazhatnak kulturális célzattal a városba. Picasso képeire egyébként más módon is fel szeretnék hívni a figyelmet. Képzőművészek segítségével "összefirkáltak" egy több mint tízmillió forint értékű Range Rovert.

Picasso autója is van Füreden

A járműre a katalán festő ihlette képek kerültek. Egyes motívumok pedig a kiállításon is felismerhetők. Füreden egyébként másként is megpróbálják a kultúrát fogyaszthatóvá tenni.

0 Tovább

Irány a Balaton - Lusta strandolók kíméljenek!

Picasso képeivel, zenével, könyvbemutatókkal, borkóstolókkal és verses ráolvasással csalogatják a művészeteket kedvelőket Balatonfüredre. A komoly művészeti értékeket felvonultató eseményektől azt várják, hogy több turista érkezzen a tó partjára. Főként azokat várják, akik tudják, nem csak a strandolás jelenti a pihenést.

Március 7-én nyílik az a Picasso kiállítás, amely minden bizonnyal a külföldről ide látogató vendégek szívét is megdobogtatja. Ezzel szinte párhuzamosan az irodalomkedvelők is csomagolhatják bőröndjeiket, foglalhatják füredi szállásaikat. Hamarosan kezdődnek a Hamvas Béla napok.

Március 20 - 21-én (péntek, szombat) az irodalomkedvelők mellett, a zene és a borok iránt érdeklődők is találhatnak olyan eseményeket, amelyek miatt érdemes ellátogatni Balatonfüredre. A Tagore sétányon igényes fúvószenekari műveket hallgathatunk, majd a parton álló Hamvas-hársnál egy különleges, orosz nyelven megszólaló "ráolvasásnak" is tanúi lehetünk. A balatonfüredi önkormányzat és a Hamvas Béla Asztaltársaság 2000-ben ültetett fát Hamvas Béla emlékére. A "Hamvas-hárs" alatt minden évben ünnepséget tartanak. Itt minden alkalommal a magyar mellett még egy nyelven (eddig szerb, francia, német, olasz, hindi, angol, kínai) "a fára olvassák" Hamvas Béla szövegét a Fák című esszéből. Másnap Sava Babić műfordítói emlékdíj átadóünnepsége zajlik majd a városban. A díjat idén először adják át, Sava Babić, hungarológus, műfordító, a magyar irodalom legnagyobb alkotásait, a magyar kultúra legjelentősebb szellemi értékeit, lefordította és bemutatta a szerb, illetve a délszláv közönségnek valamint tevőlegesen közreműködött a magyar-szerb kulturális kapcsolatok ápolásában. A díjat, a Hamvas-napok programjának keretén belül adják át annak a fiatal, 35 éven aluli szerb anyanyelvű személynek, aki az adott évben legtöbbet tett a két ország közötti kulturális kapcsolatok ápolásáért. A díj fővédnöke: dr. Navracsics Tibor, az Európai Bizottság kulturális, oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosa.

Cserép László, a Balatonfüred önkormányzat oktatási és idegenforgalomért felelős osztályának vezetője elmondta: a programokat úgy állították össze, hogy az a helybéliek mellett, megmozgassa a távolabb élő Hamvas-rajongókat is. Az esemény egyfajta korai szezonkezdetnek is felfogható a Balaton partján. Mint mondta: Balatonfüred már évek óta élen jár abban, hogy olyan kulturális programsorozatot kínál, amelynek köszönhetően, a magyarok és külföldiek közül sokan, kifejezetten kulturális motiváció miatt jönnek a tó partjára. Az ilyen programok hozzájárulnak ahhoz, hogy évről évre a Balaton partján 3,5 milliónál is több vendégéjszakát töltsenek el a vendégek.

Fekete Tamás, a Balatoni Regionális TDM Szövetség alelnöke mindezekhez hozzátette: a füredi kiemelt eseményeket tavasszal majd a Nyitott Balaton elnevezésű akció keretén belül is népszerűsítik. A közel negyven Balaton környéki települést összefogó szervezet célja, hogy megmutassa, hogy a Balaton Régió nem csak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelenthet vonzó úti célt a turisták számára, hanem a főszezonon kívül is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni. Számos olyan program van, tavasszal, ősszel és télen, ami lefedi a teljes régiót és a teljes időszakban tartalmas kikapcsolódást kínál. Ennek egyik bizonyítéka, hogy egy nonprofit honlapon (www.nyitottbanlaton.hu), több mint 120 programot gyűjtöttek eddig össze, amelyekre 2015-ben látogathatnak el a turisták. Az időjárás szeszélyességét, a színvonalas programok, az újabb tavaszi, őszi szezonok megteremtése kompenzálhatja. Ezzel párhuzamosan a helyi turisztikai szakemberek utazás- és rendezvényszervezési, valamint kommunikációs képességeinek fejlesztése is cél kell hogy legyen a következő időben. - mondta Fekete Tamás, a szervezet alelnöke.

Éskovács Péter, a Balatoni Regionális TDM Szövetség kommunikációs tanácsadója mindezekhez hozzátette:figyelemreméltó az a civil kezdeményezés, amelyet a Hamvas Béla asztaltársaság indított el. A helyi lakosok jól ráéreztek mi hiányzik a Balatonról. Ugyan sok apropója lenne annak, hogy az irodalmat, festészetet kedvelők a Balatonra utazzanak, de az ezekben rejlő lehetőségeket tudatosan csak kevés településen aknázzák ki. Mint ismert: Hamvas imádta a Balatont. A róla elnevezett asztaltársaságot öt házaspár, Balatonfüredről, Pécselyről, és Veszprémből alapította, tiszteletbeli elnökei Sava Babić, szerb műfordító, Hamvas egyik nagy tisztelője és Szőcs Géza, költő. Hamvas Béla születésének napját ünnepelve (március 23.) minden évben megemlékezést tartanak a Tagore sétány Hamvas-hársa mellett. A fát Sava Babic ültette még kétezerben, a Koloska völgy egyik hársfájáról írt Hamvas szöveg nyomán. Az ő ötlete volt az is, hogy mindig más nyelven olvassák rá a fára Hamvas FÁK című esszéjének egy részletét.

0 Tovább

AZ ÉDES ÉLET HÍREI

blogavatar

Kérded te: Miért szép az élet? Szerintem azért, amilyennek te véled. Mert az élet szép, de nem fogja fel ész. Miért nem? Itt van a válasz; semmi vész.(Szénási Tamás)

Utolsó kommentek