Március 15. izgalmas lesz Balatonfüreden. Versekkel is fizethetünk a kávéért. Aki elhozza  kedvenc verse első négy sorát az egyik cukrászdába, akár egy cetlin, az  kap érte egy kávét! Az akcióval a szervezők ki szeretnék nyilvánítani egyetértésünket azokkal, akik úgy vélik,   hogy egy-egy forradalmi vers hatása forintban nem mérhető! A verseket kiragasztják egy kávézó falára, hogy mindenki lássa: a vers több mint egy művészeti alkotás.

A vers gyakorta ad iránymutatást az élet dolgaiban való eligazodásban. Vagy akár forradalmi hangulatot teremthet szívünkben és az utcán egyaránt.  Aki saját verset hoz, dupla kávét kap! A kisebb gyerek lerajzolhatják kedvenc költőjüket is. Aki elhozza Petőfi Sándorról, Tompa Mihályról, Arany Jánosról készített rajzát, az külön jutalmat kap! (500  Playmobil figurát osztanak majd ki a gyerekeknek.)  -mondta a helyszínt biztosító Patakfalvi Andrea, a Trüffel Csokibár tulajdonosa.

Az akciót a Füred kapitány és barátai elnevezésű akciócsoport  szervezi, amelynek egyik célja, hogy a város  vonzáskörzetében élő családoknak szervezzenek olyan kiegészítőprogramokat, amelyek színesíthetik a turizmus kínálatát holtszezonban is.

EGYÉB PROGRAMOK FÜREDEN

MÁRCIUS 15. szerda

10.00-16.00 Kokárda, zászló és huszárcsákó készítés a Kisfaludy Galériában
10.30 Térzene a Hajókikötőben. Közreműködik: Ifjúsági Fúvószenekar
10.45 Partraszállás -  Lóczy Diákszínpad, Reformkori Hagyományőrzők Társasága, Kék Balaton Népdalkör, Balatonfüred Néptánc Együttes műsora
11.00 Ünnepség és koszorúzás a Tagore sétányon
16.00 Mesekastély: A Jánosvitéz – MárkusZínház bábelőadása (Kisfaludy Színpad) Részletek itt.
17.00 Forradalmi haddelhadd - a Balatonfüred Néptánc Együttes műsora
18.15 Fáklyás felvonulás