London, Milano, Firenze mellett Balatonfüred került fel a magyar települések közül arra a térképre, amelynek helyszínein a világ egyik legnagyobb luxusmárkája kívánja bemutatni legújabb gyártmányait. Az Angliaiból érkező autós flotta összértéke több mint 350.000.000 Ft. Noha az értékes flottát szigorúan őrzik, ennek ellenére a járműveket bárki kipróbálhatja.

Az „angol vadmacska” most egy szabadtéri autószalont állít fel Balatonfüreden. Ez része annak a nagyszabású nemzetközi roadshownak, amelynek keretében a potenciális ügyfelek a világ összes jelentős piacán első kézből szerezhetnek benyomásokat a Jaguarról. Július 20-25. között a balatonfüredi Zákonyi Ferenc sétány parkolójában a Jaguar teljes modellkínálatát kipróbálhatják az érdeklődők - mondta Ördög Ibolya, a márka magyarországi képviseletének kommunikációs vezetője.

Az angol flotta azért is érkezett Magyarországra, mert a statisztikai adatok egyre inkább azt mutatják, hogy ismét lendületet kapott a magyar autós piac. Egyre több új autót értékesítenek az importőrök itthon. Tavaly 20 százalékkal jobban teljesítettek 2014-hez képest.

Tavaly 77 166 új személygépkocsit értékesítettek a magyar piacon. De ennél jóval több eladásra számít minden autós cég 2016-ban. Idén az első hat hónapban csaknem 46 ezer új autót adtak el. Ez mintegy 32 százalékos növekedés az előző év hasonló időszakához képest, tavaly ugyanis még csak 37 ezer új személyautót értékesítettek az első fél évben. Az első hat hónapban az alsó-közép kategóriás járművek fogytak a legjobban, ez tette ki az eladott járművek csaknem 31 százalékát. E mellett a városi terepjárók (SUV) eladása is tovább növekszik. Idén az első hat hónapban már az összes értékesítés több mint 28 százalékát tették ki az e kategóriába tartozó járművek.